Waar is Watte?

Afgelopen donderdag volgden de groepen 6/7 en 8 de workshop Waar is Watte? Wellicht kent u de exemplaren van Waar is Wally. Op zoek in een grote plaat naar Wally het jongetje met een gestreept shirt en een bril. De kinderen  hebben geprobeerd ook zo'n soort poster te maken. Ze hebben getekend, geschetst en verschillende situaties bedacht. Uiteindelijk mochten de kinderen (als Wally verkleed) voor een groen scherm op de foto. Met die foto's worden de situaties nagemaakt en in de poster verwerkt. Het bedrijf Held en Bloemen, die de workshop gaf,  gaat hiermee aan de slag. De kinderen kunnen waren enthousiast en kunnen niet wachten tot de poster af is!

 Wanneer de poster af is krijgen we hem op school. De ouders kunnen deze poster ook nabestellen. Daar volgt later via de mail meer informatie over. 

Helga en Ria, bedankt voor de hulp tijdens de fotoshoot. 

Schoolvoetbal Jongens

De jongens van 7/8 hebben op 5 april meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi te Steenwijk.  Er rustte de afgelopen jaren een vloek op dit toernooi,  maar de weergoden waren ons dit jaar goed gezind.

Onder hwt genot van eem zwak zonnetje hadden zowel de keepers als de spelers geweldige acties. Helaas was het niet genoeg om door te gaan naar de kruisfinales. Dat heeft de pret niet mogen drukken, de mannen hadden de sfeer er goed in.

We bedanken de ouders die hebben gereden,  de supporters en de begeleiding.

Voorbereidingen Feestelijke Ouderavond al in volle gang

Er wordt al druk geknutseld, gezongen en geacteerd in groep 7/8

Dit belooft een prachtige musical te worden...

Gastles van studenten IPO

Twee studenten van de opleiding IPO (industrieel ontwerpen) kregen de opdracht een speeltoestel ontwerpen. Daarvoor moesten ze een klantenonderzoek doen. De kinderen van groep 5/6 mochten meedenken en tekenen. De studenten zijn met heel creatieve ontwerpen en waardevolle tips naar huis gegaan.

Tennislessen

De tennislessen waren een groot succes!

Stemmen

Op de dag dat Nederland naar de stembus ging voor de Tweede Kamerverkiezingen, hadden leerlingen van De Noorderschool in Giethoorn hun eigen verkiezingen. 

Ze brachten hun stem uit op het ontwerp voor de te bouwen gondel waarmee de school eind augustus deelneemt aan de gondelvaart. Dat gebeurde in een stemhokje, waar met rood potlood gekozen kon worden tussen De Pokemons en The Jungletaxi, waarna de formulieren onder het toeziend oog van de leden van het stembureau in de bus werden gedaan. Na de telling bleek dat een ruime meerderheid (44 van de uitgebrachte 56 stemmen) had gekozen voor The Jungletaxi.

U kunt hier het filmpje bekijken.

Feestje juf Olda

Ter ere van het jublileum van juf Olda hebben we een heel gezellige dag gehad. 

Elke groep heeft een workshop slagwerk gevolgd onder leiding van scala. 

We hebben de dag afgesloten met een geweldig optreden.

Bekijk hier een korte impressie.

Voorleeswedstrijd

Complot 365 dagen

"Je hoeft het niet eens vragen
Onze voorleeslampioen Inde
Gaat iedereen verslinden"

Zo werd Inde aangemoedigd door haar supporters,

voor ze begon aan haar beurt tijdens de voorleeskampioenwedstrijd.

Inde deed het super! Ze las voor uit een enorm spannend boek.

Ze had een mooi tempo en las voor met intonatie.

Als het aan haar supporters had gelegen, was Inde kampioen geworden.

Helaas was de jury anders van mening.

In de pauze werd er een tableau vivant wedstrijd gehouden.

Deze werd werd gewonnen door de beide scholen uit Giethoorn.

Foto's

Met een gloednieuw jaar in het vooruitzicht, kijken we ook graag terug op het oude jaar.

Als u hier klikt kunt u het fotoalbum van het Sinterklaasfeest bekijken.

 

 

Nog meer foto's

Ook de foto's van het kerstfeest staan online.

Klik hier om het album Kerstfeest te bekijken.

25 jaar in overheidsdienst

Donderdag 10 november was de dag van mijn 25-jarig jubileum als juf. Voor schooltijd werd ik gefeliciteerd door het hele team en door de directeur van Stichting Op Kop, Alberto Boon. Daarna werd ik hartelijk ontvangen en gelukgewenst in mijn eigen klas. In het speellokaal werd ik nog eens in het zonnetje gezet! Alle leerlingen van de school, mijn collega’s en Marie Driessen namens de OR en MR hebben me toegezongen o.l.v. juf Lida met haar gitaar, en mij bloemen aangeboden! In groep 4 hebben we na de pauze nog eventjes gefeest en ik kreeg een mooi schilderij dat de kinderen hadden gemaakt. Kortom, ik voelde mij deze dag een echt feestvarken.

Hartelijk dank allemaal!! 
Juf Olda

Schoolontbijt

Na een gezellig schoolontbijt een opdracht samenwerken. In groepjes moesten de kinderen 6 bekertjes in piramide vorm stapelen. Dat klinkt makkelijk, maar de bekertjes mochten niet aangeraakt worden met de handen. Wel kreeg elk groepje een stuk touw en een elastiekje. Een aantal leerlingen had al gauw door hoe dit moest. Dit hebben we in verschillende groepjes gedaan. U snapt na een beetje oefenen ging de samenwerking steeds beter en stonden de piramides steeds sneller.

Lichtbrigade

Op woensdag 26 oktober was de lichtbrigade op school. Dit zijn vrijwilligers van veilig verkeer Steenwijkerland. Ze controleren op educatieve wijze of de verlichting van de fietsen in orde in het kader van de veiligheid in de donkere herfst- en winterperiode. Claudia Keijzers is onze verkeersouder en zij ondersteunt ons bij de verkeersactiviteiten.

Inde is voorleeskampioen

In een zinderende schoolfinale streden Inde, Lara en Lotte om de titel van voorleeskampioen van de Noorderschool. Alle drie de dames hadden tijdens de voorronde in de klas al laten horen, dat ze de titel waardig zouden kunnen zijn. Nu moesten ze voorlezen voor de hele school. De driekoppige jury kwam na een lastig overleg overeen, dat Inde de voorleeskampioen werd. Inde las voor uit Superhelden 2 en deed dat geweldig. Inde mag in het voorjaar de strijd aangaan met de kampioenen van de andere scholen uit Steenwijkerland.

Inde van harte gefeliciteerd en succes met de voorbereiding voor de gemeentelijke finale.

Gondelvaart

Het jaarlijkse dorpsfeest vond vorige week plaats. Dit viel en valt volgend schooljaar in de vakantie. Groep 1 t/m 4 heeft genoten van het piratenfeest. Voor groep 5 t/m 8 was er te weinig opgave voor Giethoorn got talent, dit is niet doorgegaan.

We willen de organisatoren heel hartelijk bedanken.

Het hoogtepunt, de jaarlijkse gondelvaart, startte met mooi weer, met heel veel bezoekers, maar helaas maakte het onweer en zware regenval vroegtijdig een eind aan de dit mooie gebeuren. Gelukkig kon de route tot de helft gevaren worden.

Onderstaande folder werd uitgedeeld.

Gondel 16

Hollands Venetië van mars

Uw vakantie naar planeet Mars

228.900.000 km van Giethoorn. Tussen Aarde en Jupiter. Wekelijks een vlucht van platform Kraggenhuis te Giethoorn. Een comfortabele vlucht aan boord van het ruimteschip waar u de film de Fanfare kunt bekijken en streekgerechten proeft van Giethoorn en Mars!

Geleerden uit Giethoorn hebben samen met de leerlingen van de Noorderschool een innovatief ruimteschip ontworpen. In 2 dagen naar het Hollands Venetië van Mars.

Voor meer informatie, vlieg naar: reizennaarmars.simpsite.nl of informeer bij de VVV-boot achter gondel 16.

Onderstaande foto ’s geven een mooie impressie van het sfeervolle gebeuren.

Ze hebben de 7e plaats gehaald en dat is heel goed!

We willen Marjan W. Hilde, Karin en hun partners heel hartelijk bedanken voor hun enorme inzet voor de gondel. Natuurlijk ook een bedankje voor de hulptroepen;

Marian en HP Gorte, Patrick Koppers als sponsor voor materialen, familie Wildeboer en familie Brandsma voor bouwlocaties, familie Evenhuis voor de trekker band, Frans de Jonge voor al het vervoer van de gondel en  Mulder watersport voor het lenen van de motor. En natuurlijk alle kinderen en leraren die voor en in de vakantie geholpen hebben! Heel hartelijk bedankt! Het wordt zeer gewaardeerd.